Полет със самолет над Седемте рилски езера и Рилския манастир

Полет със самолет над Седемте рилски езера и Рилския манастир

860 лева / за група от 1 до 3 души

Маршрут:
летище близо до София - яз. Искър - Седемте Рилски езера - Рилски манастир - връх Мусала - курортен комплекс Боровец - яз. Искър - летище до София

 
По време на този полет първо ще преминем през яз. Искър, който е най-големият язовир в България. Намира се на река Искър и осигурява 2/3 от водата за столицата София, която също се използва за производство на водноелектрическа енергия. Ще прелетим над всеизвестните седем Рилски езера. Те се намират в планина Рила, която е най-високата планина на Балканския полуостров. Рилският манастир е разположен в западната част на планината Рила, на височина от 1 147 м. Красивата планина дава името на манастира. В непосредствена близост се намира връх Мусала - най-високият връх на планината (2 925 м.). Не на последно място ще прелетим над Боровец. Това е курорт с високи планини, разположен сред вековни гори в Източната част на Рила. Известен като Чамкория до средата на 20-ти век, е първият планински курорт по рода си в България и в цялата балканска верига. С това, нашето пътуване приключва, като преди да се отправим към летището, ще преминем над язовир Искър.
 
* Необходима е предварителна резервация

* Продължителност на полета: 1 час и 30 мин.  (Продължителността на полета означава – качване в самолета, подготовка за излитане с кратка инструкция, излитане, престой във въздуха и приземяване.)
 
Цената включва:
- Пилот
- Полет със самолет
- ДДС
 
* В случай на неочаквана промяна в летателните или метеорологичните условия, програмата за полети може да се промени за безопасността на пътниците.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.