Austrian

Правила за багаж

Размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Ограниченията на Alitalia зависят от маршрута и класата на пътуване.

Изисквания за багаж на Austrian Airlines


 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х40х23 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер до 158 см.

В цената на билета за икономична класа са включени 1 брой ръчен и 1 брой чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х40х23 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 32 кг., Максимален размер до 158 см.

В цената на билета за бизнес класа на всеки пътник са включени по 2 броя ръчен багаж до 8 кг. всеки и 2 броя чекиран багаж до 32 кг. всеки. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

Допълнения към изискванията за багаж

  • Сгъваема дреха с максимални размери 57х54х15 см. също се смята за ръчен багаж.
  • В допълнение на ръчния си багаж може да вземете 1 лична вещ с максимален размер 40х30х10 см. Например куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп.
  • Ако пътувате с дете до 2 години, може да вземете на борда с вас бебешки кош, столче за кола или напълно сгъваема бебешка количка, която не надвишава 10 кг. Деца до 2 години,пътуващи в икономична или бизнес класа, имат право на 1 брой чекиран багаж до 23 кг.
  • В изключителни случаи, в зависимост от типа самолет, изисквания за безопасност и/или други причини, е възможно салонния багаж на пътниците в бизнес класа да бъде сведен на 1 брой, както и прилагането на друго условия за позволен багаж. Моля, проверете вашия билет!

За повече информация относно пътуването с Austrian настиснете тук.

Comments are closed.