AirFrance

Правила за багаж

Разберете какво количество багаж можете да вземете на борда на Wizzair. Не забравяйте, че размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Таксите на Wizzair зависят от начина на плащане на багажа, сезона и маршрута.

Изисквания за багаж на Air France

 Салонен багаж: Тегло до 12 кг., Максимален размер 55х35х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер до 158 см.

Цената на билета за икономична класа включва 1 брой ръчен багаж и 1 брой чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.


 Салонен багаж: Тегло до 12 кг., Максимален размер 55х35х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер до 158 см.

В цената на билета за премиум икономична класа за междуконтинентални полети са включени 1 брой ръчен багаж и 2 броя чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.
 Салонен багаж: Тегло до 18 кг., Максимален размер 55х35х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 32 кг., Максимален размер до 158 см..

В цената на билета за бизнес класа за всеки пътник са включени 2 броя ръчен багаж с общо тегло до 18 кг. и 2 броя чекиран багаж до 32 кг. всеки. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

Допълнения към изискванията за багаж

  • В допълнение на ръчния си багаж може да вземете 1 лична вещ. Например куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп.
  • Деца до 2 години имат право на 1 брой ръчен багаж и до 10 кг. чекиран багаж за всички полети. Разрешава се и да вземете на борда сгъваема бебешка количка, стига тя да е с максимални размери 100х30х15 см. в сгънато положение.
  • В изключителни случаи, в зависимост от типа самолет, полет с прекачване с друг партньор и/или други причини, е възможно да се прилагат различни условия за позволен багаж.

За повече информация относно правилата за багаж на компания AirFrance натиснете тук.

Comments are closed.