Аitalia

Правила за багаж

Размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Ограниченията на Alitalia зависят от маршрута и класата на пътуване.

Изисквания за багаж на Alitalia

 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х35х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер до 158 см.

Цената на билета за икономична класа включва 1 брой ръчен и 1 брой чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.


 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х35х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер до 158 см.

В цената на билета за премиум икономична класа за междуконтинентални полети са включени 1 брой ръчен багаж и 2 броя чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.




 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х35х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 32 кг., Максимален размер до 158 см..

В цената на билета за бизнес класа за всеки пътник са включени 2 броя ръчен багаж до 8 кг. всеки и 2 броя чекиран багаж до 32 кг. всеки. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

Допълнения към изискванията за багаж

  • В допълнение на ръчния си багаж може да вземете 1 лична вещ. Например куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп.
  • Деца до 2 години имат право на 1 брой багаж до 10 кг. за всички полети.
  • В изключителни случаи, в зависимост от типа самолет, полет с прекачване с друг партньор и/или други причини, е възможно да се прилагат различни условия за позволен багаж.
  • Максимални размери на чекиран багаж е сбор от височина + дължина + ширина.

За повече информация относно правилата за багаж на  компания Alitalia натиснете тук.

Comments are closed.