Emirates

Правила за багаж 

Размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Ограниченията на Emirates зависят от маршрута и класата на пътуване.

Ръчен багаж на Emirates

Багаж, включен в цената на билета Максимални размери Максимален брой и тегло на ръчния багаж
Икономична класа Бизнес класа
ДА 55x38x20 см 1x7 кг 2x7 кг

Обикновено размерът на багажа, който може да носите, зависи от класата на обслужващия ви полет. Клиентите от първа класа и бизнес класа имат право на два броя ръчен багаж: едно куфарче плюс една чанта или една торба за дрехи. Куфарчето не може да надвишава 45  x 35 x 20 cм; чантата не трябва да надвишава 55 x 38 x 20 cm; торбата за дрехи може да бъде с дебелина не повече от 20 см, когато е сгъната. Теглото на всеки един от бахажите не трябва да превишава 7 кг. Клиентите на икономична класа имат право на един салонен багаж, който не трябва да превишава 55 x 38 x 20 cm и да тежи не повече от 7 килограма. 

Транспортиране на течности

За да сте сигурни че течностите, които носите на борда, отговарят на международните разпоредби, уверете се, че са опаковани и транспортирани по следния начин:
Всички течности, гелове и аерозоли, пасти, лосиони, кремове, напитки и други продукти с подобна консистенция трябва да бъдат в контейнери с капацитет не по-голям от 100 милилитра. Тези, пренасяни в контейнери, по-големи от 100 милилитра, няма да бъдат приемани, дори ако контейнерът е само частично запълнен.
Контейнерите трябва да бъдат поставени в прозрачна затваряща се пластмасова торба с максимална вместимост не повече от един литър. По-големи торби или торбички, които не са запечатващи, не се допускат.
Контейнерите трябва да се поберат удобно в пластмасовата торбичка, която трябва да бъде напълно затворена.
Ще трябва да представите пластмасовата торбичка за визуален преглед на мястото за сигурност. Само една чанта на клиент ще бъде разрешена.
Изключения ще бъдат направени за лекарства, бебешко мляко или храни и специални хранителни изисквания, но ще трябва да покажете подходящи средства за проверка на естеството на тези продукти.

Регистриран багаж на Emirates

  Икономична класа Бизнес класа Първа класа
максимален брой и тегло 1x30 кг      1x40 кг      1x50 кг
максимален брой и тегло за полети до
Северна и Южна Америка
2x23 кг      2x32 кг   2x32 кг

За повече информация относно правилата за багаж на компания Emirates натиснете тук.

 

Comments are closed.