Turkish Airlines

Правила за багаж

Не забравяйте, че размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.

Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Ограниченията на Турски авиолинии зависят от маршрута и класата на пътуване.

Изисквания за багаж на Turkish Airlines


 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х40х23 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 20 кг., Максимален размер до 158 см.

В цената на билета за икономична класа са включени 1 брой ръчен багаж и 1 брой чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

 Салонен багаж: Тегло до 8 кг., Максимален размер 55х40х23 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 30 кг., Максимален размер до 158 см.

В цената на билета за бизнес класа на всеки пътник са включени 2 броя ръчен багаж до 8 кг. всеки и 1 брой чекиран багаж до 30 кг. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

Допълнения към изискванията за багаж

  • В допълнение на ръчния си багаж може да вземете 1 лична вещ. Например куфар за документи, дамска чанта, чадър или чанта за лаптоп.
  • Деца до 2 години, пътуващи в икономична или бизнес класа, имат право на 1 брой салонен багаж до 8 кг, или детско столче, или детска сгъваема количка и 1 брой чекиран багаж до 10 кг. за всички полети за всички дестинации.
  • В изключителни случаи, в зависимост от типа самолет, изисквания за безопасност и/или други причини, е възможно да се прилагат различни условия за позволен багаж. Проверете вашия билет за да разберете каква е нормата за позволен багаж за вашия полет.
  • Размер на багаж = височина + дължина + ширина на вашия куфар.

За повече информация относно правилата за багаж на Turkish Airlines натиснете тук.

Comments are closed.