British Airways

Правила за багаж

 Размерите на ръчния багаж се определят индивидуално от всяка авиокомпания. Ако е възможно, изберете мека раница, вместо твърд куфар, тъй като тя ще се адаптира по-лесно към изискванията.
Независимо дали е включен в цената на билета, регистрираният багаж също трябва да отговаря на определени изисквания. Ограниченията на British Airways зависят от маршрута и класата на пътуване.

Изисквания за багаж на British Airways

 Салонен багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер 56х45х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер 90х75х43 см.

Цената на билета за икономична класа включва 1 брой ръчен багаж и 1 брой чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

 Салонен багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер 56х45х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 32 кг., Максимален размер 90х75х43 см.

В цената на билета за бизнес класа са включени 1 брой ръчен багаж и 2 броя чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.


 Салонен багаж: Тегло до 23 кг., Максимален размер 56х45х25 см.

 Чекиран багаж: Тегло до 32 кг., Максимален размер 90х75х43 см.

В цената на билета за първа класа са включени 1 брой ръчен багаж и 3 броя чекиран багаж за всеки пътник. Ако надвишите размерите или теглото или имате допълнителни бройки багаж, се прилагат допълнителни такси.

Допълнения към изискванията за багаж

  • В допълнение на ръчния си багаж може да вземете 1 лична вещ с максимален размер 45х35х20 см. Например куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп.
  • Ако пътувате с дете до 2 години, може да вземете на борда с вас само неща, които ще са ви нужни за детето по време на полета.  Деца до 2 години нямат право на чекиран багаж.
  • В изключителни случаи, в зависимост от типа самолет, полет с прекачване с друг партньор и/или други причини, е възможно да се прилага различни условия за позволен багаж.

За повече информация относно правилата за багаж на British Airways натиснете тук.

Comments are closed.